Zamena stakla kamere na iPhone telefonima

Profesionalna zamena oštećenog ili polomljenog stakla kamere na svim iPhone telefonima u Beogradu.

Oštećeno staklo kamere na iPhone telefonu nije veliki i skupi kvar pa ne morate mnogo da brinete. Generalno, zamena stakla kamere na iPhone telefonima spada u rutinske radove.

Oštećeno staklo kamere na iPhone telefonu izgleda upravo baš ovako kao na slici ispod.

Staklo kamere može biti izgrebano ili napuklo (više ili manje) i obično ostane u jednom komadu osim ukoliko udarac nije toliko jak da staklo ispadne.

U slučaju da je udarac ili pad telefona bio toliko jak da je staklo ispalo u potpunosti, treba dobro pogledati da li je možda i sočivo kamere oštećeno. Ukoliko jeste, biće potrebno da se uradi i zamena kamere na iPhone telefonu.

Naš servis iPhone telefona na Banovom brdu (ali i drugi naši servisi u gradu) radi zamenu stakla kamere i zamenu kamere (ako je i to potrebno). Naravno, pregled je jednostavan i čak samostalno možete videti da li se menja samo staklo ili se mora zameniti i kompletna kamera.


Kada se menja zaštitno staklo na kameri?

Što pre to bolje. Ako je zaštitno staklo puklo i omogućava da prašina dođe do kamere, morate ga zameniti što je pre moguće.

Ukoliko takav telefon nastavite da nosite u džepu, torbici, rancu i slično, kamera će se napuniti prašinom koju nećete moći lako da očistite i sigurno ćete oštetiti kameru trajno.

Dakle, čim vidite da je staklo kamere oštećeno i slomljeno, zamenite ga što pre kako bi popravka prošla jeftinije.

iPhone kamera

Ukoliko se pokvari kamera, onda se mora menjati i kamera i staklo i to je dosta skuplja popravka.

Da li zaštitno staklo kamere može da se zameni kod kuće?

Odgovor je potvrdan i uz malo veštine i odgovarajućeg alata i kupovinom novog stakla za iPhone kameru, ovaj posao možete da uradite samostalno.

Napomena: Kao i kod svih drugih telefona, nestručno rukovanje, izazivanje kvara ili lomljenje delova telefona može da prekrši uslove pružanja garancije za iPhone, pa budite pažljivi.

Imajte u vidu i sledeće napomene za zamenu stakla kamere na iPhone telefonu:

  • Vodite računa pa pažljivo izvadite sve delove starog stakla
  • Ne smete da oštetite kameru
  • Očistite sve
  • Između kamere i novog zaštitnog stakla ne sme da ostane prašina
  • Između kamere i novog zaštitnog stakla ne sme da ostanu delovi starog stakla
  • Novo staklo treba zalepiti lepkom i greške su ovde vidljive i ružne – nemojte praviti greške

Pronašli smo jedno, malo aljkavo (ostala je prašina u kameri), uputstvo gde se lepo vidi šta tačno treba uraditi, nije teško:


Najteži deo ovde jeste čišćenje prašine i stakla.

Kao što je u ovom uputstvu prikazano, trebaće Vam fen da biste “razgrejali” lepak koji tu već drži staro staklo.

Pažljivo uklonite deo po deo starog stakla i sve lepo očistite.

Posebno pažljivo i temeljno očistite stari lepak.

Sa prašinom budite pažljivi i potrudite se da očistite sve. Možete koristiti štapiće za uši i malo (baš malo) alkohola da sve pažljivo pokupite sa kamere.

Uz novo staklo dolazi i lepak koji se lako nanosi na novo staklo, ali bilo bi lepo da ga nanesete pažljivo i tačno tamo gde treba.

Ako pogrešite, izgledaće ružno i prašina će moći da ulazi između stakla i kamere.

Videćete da se kamera blago pokreće ako je dodirnete, to je u redu, ne brinite. Nemojte je zaprljati ili ako je već prljava, očistite je polako.

Obavezno skinite privremenu foliju sa lepka nakon što je zalepite na staklo, a pre nego što staklo zalepite na telefon:

Na kraju samo lepo zalepite staklo tačno u ležište gde treba da bude i potrudite se da izgleda što lepše i bolje prione na svoje mesto.

Gde da kupim zaštitno staklo kamere za iPhone i koliko košta?

E sada, zaštitno staklo kamere za iPhone možete da kupite i na AliExpressu, košta oko 500 dinara sa poštarinom i čekate oko mesec dana…

Cena je prilično niska, pa realno očekujte i takav kvalitet (mada mi nismo probali):

Ako potražite na Amazonu, to je duplo skuplje a kvalitet opet ne može biti garantovan. Košta oko 9-15 dolara uz dosta skuplju poštarinu + oko 30 dolara.

Eko na Amazonu kupite zaštitno staklo kamere za iPhone koje košta 9,8 dolara, ukupna cena sa poštarinom biće 40,7 dolara ~ 5.000 dinara.

Nismo sigurni koliko se čeka na isporuku sa Amazona mada sa cenom poštarine od 30 dolara, realno bi bilo da stigne istog dana 🙂

Zamena zaštitnog stakla kamere Banovo brdo

Ovaj posao nije previše komplikovan i realno možete sami da ga obavite uz malo truda i istraživanja.

Ono što opet treba da napomenemo jeste da ne smete dugo da čekate i ostavite kameru otvorenom jer će se napuniti prašinom koja neće moći da se očisti.

Zbog toga naručivanje stakla kamere za iPhone sa Aliexpressa i Amazona može biti neisplativno jer se dugo čeka isporuka, a Vi ćete sigurno koristiti telefon za to vreme i biće izložen prašini.

Cena zamene zaštitnog stakla kamere nije velika i zavisi od modela iPhone telefona, ceo proces završava se brzo i ne morate da rizikujete i menjate staklo sami.

U našem servisu telefona na Banovom brdu radimo zamenu zaštitnog stakla kamere za iPhone telefone istog dana ili obično u roku od jednog dana.

Servis Banovo brdo

Pozovite ovaj broj telefona: